בית מודרני נוח ויפה

 

ישוב:יבנאל

גודל:240 מ"ר

נתוני פתיחה: תכנון ועיצוב בית פרטי ביבנאל, נוף ללא הגבלה, מצד אחד נשקף הר מרהיב ומהצד השני פרדס ירוק. את הנוף הרב-גוני רציתי להביא לחלל ולאפשר לו להיות חלק ממנו, אך בד בבד רציתי ליצור פונקציונאליות בלתי מתפשרת למשפחה.

את חלל הסלון והמטבח תכננתי כחלל פתוח ואחיד, כאשר מה שמפריד ביניהם הוא חלון עם נוף עוצר נשימה הפונה להר. המטבח עוצב עם ארונות  פורניר בגוון עץ  אלון טבעי כהה, עם מקרר אינטגרלי. שיש וארונות מתחתיו בחרתי בגוון הגרז' המשלב צבע אפור ובז' באותה עת בעל מראה יוקרתי וחדשני .גוון הנ"ל מחליף את הארונות הלבנים שאותם הרגלנו לראות מזה כמה שנים. מהמטבח נשקף נוף לפרדס, ולכן מיקמתי את האי המשמש גם כשולחן יוקרתי עשויי מאבן גרניט קלקטה – מול הנוף, כדי שהסועדים יוכלו להביט בו בחופשיות בשעת הארוחה.

חלל הסלון משקיף לפרדס עם  עצים ירוקים, ולכן שילבתי ריהוט בגוון עץ כהה עם ספות אפורות וכורסאות מפנקות בגוון צהוב עם גופי תאורה דומיננטיים, וכל זאת אל מול הנוף הנשקף מהוויטרינה הגדולה. כדי ליצור  אינטימיות בזמן הרצוי, הוספתי וילונות אפורים גדולים, כך שדי בהזזה קלה והם עוטפים את החלונות בבד נעים בצבע אפור המשתלב נהדר עם השטיח, הספות ובכלל עם האווירה המעניינת בחלל.

הבית מבחוץ נראה מודרני ,סולידי ומדויק, וכדי ליצור עניין שילבתי חיפוי קירות באריח תלת מימד  בגווני אפור כהה המזכירים את עיצוב הפנים. הגדרות שהותקנו אינם אטומים ויחסית אינם גבוהים כדי לאפשר לדיירי הבית להשקיף אל הנוף ללא הפרעה, גם כאשר הם ישובים בספה בסלון או במרפסת השמש. החדרים הפנימיים אף הם קיבלו את הנוף המרהיב עם נגיעות רכות של צבע וחולקו בצורה פונקציונאלית, כדי לאפשר לבני המשפחה לנהל דינמיקה משפחתית נהדרת.

error: Content is protected !!